Alternative content

Get Adobe Flash player

Alternative content

Get Adobe Flash player

Kansızlık Depresyona Yol Aaçabiliyor

Çabuk sinirlenme, gerginlik, sıkıntı, yüzde ateş basması, terleme, çarpıntı, kolay yorulma, el ve ayaklarda uyuşmalar, baş ağrısı, baş dönmesi gibi sorunların nedeninin kansızlık olabileceği ifade ediliyor.
Uzmanlara kansızlığın en fazla kadın ve çocuklarda görülüyor.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ümit Koçak, kansızlığın (anemi)kadınlarda ve çocuklarda daha çok görüldüğünü söyledi. Tedavi edilmediğinde ruhsal hastalıklar ve gelişme geriliğine kadar pek çok probleme yolaçan aneminin bir hastalık adı değil bulgu olduğunu belirten Koçak, nedenlerinin muhakkak araştırılması ve ona göre tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Koçak, aneminin nedenlerini şöyle sıraladı: "Demir eksikliği, B12 vitamini eksikliği, tiroid hastalıkları, gizli yada görülen kan kayıpları, doğuştan gelen bazı kan hastalıkları, kemik iliği hastalıkları, kötü huylu hastalıklar, kronik infeksiyonlar, çinko eksikliği, C vitamini, folik asit ve diğer B vitaminleri eksikliği."

Aneminin depresyona yol açabilen organik rahatsızlıklardan biri olduğuna değinen Koçak, anemi ile birlikte psikolojik sorunlar ortaya çıktığında anemi tedavisi ile birlikte psikiyatri uzmanının da değerlendirmesinin yararlı olduğunu kaydetti.

Koçak, şu bilgileri verdi: "Kansızlığı engellemede sağlıklı ve dengeli bir beslenme çok önemlidir. Demir ve B12 vitamini yine önemli besin kaynaklarındandır. Tahıl ürünleri B vitaminleri, yeşil yapraklı sebzeler folik asit yönünden zengindir. Meyveler birçok vitaminin özellikle C vitamininin deposudur.'dedi. Koçak doğru bilinen yanlışlarla ilgili de hatırlatmalarda bulunarak, 'Ispanak yararlı bir sebzedir ama demir kaynağı olduğu yanlıştır. Bir diğer bir yanlış da dalak yedirmenin çok faydalı olduğudur oysa dalak vücutta kan üreten bir organdır ama yenildiğinde böyle bir yararı yoktur. Dolayısıyla çocuklarınızı dalak yemeğe zorlayıp ileride et yiyemez hale getirmeyiniz. Üzüm ve pekmez de yine yararlı gıdalardır ama bunların da kan yapıcı özellikleri inanıldığı kadar çok değildir."



Gümüşhane.com
Sitedeki haber dosyaları ve röportajlar hazırlanırken hukuk servisindeki avukatlarımızla sürekli kontak halinde çalışıyoruz. Haberlerde kullanılan fotoğraflar temsili olup hiç kimsenin özel hayatı deşifre edilmemektedir. Sitede yer alan haberler ve röportajlar gundogumu.com'a aittir ve bu haberlere ait hiçbir bilgi tarafımızdan izin alınmadan -değiştirilerek dahi olsa - hiçbir 3.kişi/kuruluş tarafından kullanılamaz. Kullanıldığı takdirde ilgili kişi ve kurumlara karşı hukuki süreç başlatılacaktır.
Gümüşhane'yi görmek için Gümüşhane'ye gitmek şart değil! Tıklayın!

Sonraki haber : İntihar Oranlarında Patlama
Önceki haber : Kürtün Protokolü İftar Yemeğinde Buluştu

ÇOK OKUNAN HABERLER
12:50 - DHL son bombayı patlattı
08:32 - Taraftara çağrı...
12:27 - Bu kez olacak
22:21 - Gelde yazma
16:38 - Şenol Güneş ne diyecek
14:47 - 'Bi zahmet tribüne gelin'
10:56 - Gitti... Gidiyor...!
14:23 - Neden hedef Mustafa Canlı
18:03 - İzdiham...
23:53 - Gümüşhanespor Başkanı Kurban Karagöz'ün mesajı
SON YORUMLANAN
Gelde yazma - Gelde yazma
SEN ÇOK YAŞA PADİŞAHIM...... Diye bağırıyorsan, padişahın yandaşlarının ve soytarılarının yaptıklarıne katlanacaksın...... Sızlanmaya gerek yok......
Gadalar hazır - Gadalar hazır
BUNDAN TAM 1 AY ÖNCE GADALAR OLARAK İSTANBULDAN GÜMÜŞHANEYE GÜMÜŞHANEMİZİ DESTEKLEMEK İÇİN GİTTİK, HA UNUTMADAN GADALAR GÜMÜŞHANESPORUMUZUN HER DEPLASMAN MACINA GİDİYOR. GÜMÜŞHANEDEKİ TARAFTARIMIZ GÜMÜŞHANE HALKI HİÇBİR ZAMAN GÜMÜŞHANESPORUMUZUN BAŞARILI OLMASINI İSTEMEDİ.NEDEN ÇÜNKÜ İSTANBULDAN GELİP BAŞKANLIK YAPIYORLARMIŞ , HATTA VE HATTA O GÜNKÜ MAÇTA BİLE BİR KAÇ KENDİNİ BİLMEZ MAC ESNASINDA DENSİZ DENSİZ KONUŞUYORLARDI. KARDEŞİM SİZLER ZATEN BU TAKIMI DESTEKLEMİYORSUNUZKİ SONRADA TRÜBÜNDEN TAKIMA VE HOCAYA HATTA BAŞKANA KIZIYORSUNUZ. ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUMKİ GÜMÜŞHANEDEKİLER GÜMÜŞHANESPORUN KIYMETİNİ DEĞERİNİ BİLMİYORLAR.MAÇA GELİRLER HOCAYA FUTBOLCUYA KÜFÜR EDERLER CEKİRDEK YERLER SONRADA HİÇ BİŞEY OLMAMIŞ GİBİ RAHAT RAHAT ATIP TUTARLAR. GÜMÜŞHANEDEN HANGİ MAÇA BİR BELEDİYE VEYA İLÇELERDEN OTOBÜS KALKTI.ALLAH AŞKINA BİRİSİ DESİNKİ KALDIRDIM.1 SEFER KÜRTÜN BELEDİYESİ KALDIRDI. BU TAKIMIN BU HOCANIN HELE HELE BU YÖNETİMİN DEĞERİNİ BİLMİYORLAR. SON OLARAK ŞUNU SÖYLEMEK İSTERİM BU TAKIM İSTANBULDA OYNASA EMİNİMKİ ŞİMDİ BANK ASYDA OYNARDI. ALLAH AŞKINA BU TAKIMA BU YÖNETİME DESTEK OLALIM.DESTEK OLMUYORSANIZ LÜTFEN KÖSTEK OLMAYIN. HERHANGİ BİRSEÇİM OLSA HERKES ELİNİ CEPİNE ATAR REKLAMINI YAPTIRIR,AMA NEİŞSE HAFTA SONU GÜMÜŞHANEDEN İZMİRE 1 OTOBÜS GÖNDERECEK 1 KİŞİ BİLE YOK. GERÇEKTEN COK AMA COK AYIP VE ÜZÜCÜ BİR OLAY. GADALARDAN :ENGİN DEMİR..
Bu kez olacak - Bu kez olacak
izmir den dönüş yolunu bşzlere dar etmeyin şimdiden sesimizin desibeline ayar çekiyoruz sağlam durun yıkıcaz izmiri gadalar
FOTO GALERI
Fly Garden Residence projesi
Sıcak hava Salyangozlara yaramadı
Santa Antik Kentinden Görünüm



BU SİTEDE YAZILAN HABER VE KÖŞE YAZILARINDAN YAZANLAR SORUMLUDUR


Bu sitede yer alan haber, yazı ve fotoğraflar kaynak gösterilmesi halinde kullanılabilir.

Gündem | Siyaset | Ekonomi-Ticaret | Kültür-Sanat | Spor | Arşiv | Gümüşhane

Sitene Gümüşhane Haberlerini Ekle

G Ü N D O Ğ U M U  G A Z E T E S İ