Alternative content

Get Adobe Flash player


Alternative content

Get Adobe Flash player

Kansızlık Depresyona Yol Aaçabiliyor

Çabuk sinirlenme, gerginlik, sıkıntı, yüzde ateş basması, terleme, çarpıntı, kolay yorulma, el ve ayaklarda uyuşmalar, baş ağrısı, baş dönmesi gibi sorunların nedeninin kansızlık olabileceği ifade ediliyor.
Uzmanlara kansızlığın en fazla kadın ve çocuklarda görülüyor.

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ümit Koçak, kansızlığın (anemi)kadınlarda ve çocuklarda daha çok görüldüğünü söyledi. Tedavi edilmediğinde ruhsal hastalıklar ve gelişme geriliğine kadar pek çok probleme yolaçan aneminin bir hastalık adı değil bulgu olduğunu belirten Koçak, nedenlerinin muhakkak araştırılması ve ona göre tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Koçak, aneminin nedenlerini şöyle sıraladı: "Demir eksikliği, B12 vitamini eksikliği, tiroid hastalıkları, gizli yada görülen kan kayıpları, doğuştan gelen bazı kan hastalıkları, kemik iliği hastalıkları, kötü huylu hastalıklar, kronik infeksiyonlar, çinko eksikliği, C vitamini, folik asit ve diğer B vitaminleri eksikliği."

Aneminin depresyona yol açabilen organik rahatsızlıklardan biri olduğuna değinen Koçak, anemi ile birlikte psikolojik sorunlar ortaya çıktığında anemi tedavisi ile birlikte psikiyatri uzmanının da değerlendirmesinin yararlı olduğunu kaydetti.

Koçak, şu bilgileri verdi: "Kansızlığı engellemede sağlıklı ve dengeli bir beslenme çok önemlidir. Demir ve B12 vitamini yine önemli besin kaynaklarındandır. Tahıl ürünleri B vitaminleri, yeşil yapraklı sebzeler folik asit yönünden zengindir. Meyveler birçok vitaminin özellikle C vitamininin deposudur.'dedi. Koçak doğru bilinen yanlışlarla ilgili de hatırlatmalarda bulunarak, 'Ispanak yararlı bir sebzedir ama demir kaynağı olduğu yanlıştır. Bir diğer bir yanlış da dalak yedirmenin çok faydalı olduğudur oysa dalak vücutta kan üreten bir organdır ama yenildiğinde böyle bir yararı yoktur. Dolayısıyla çocuklarınızı dalak yemeğe zorlayıp ileride et yiyemez hale getirmeyiniz. Üzüm ve pekmez de yine yararlı gıdalardır ama bunların da kan yapıcı özellikleri inanıldığı kadar çok değildir."



Alternative content

Get Adobe Flash player

Sitedeki haber dosyaları ve röportajlar hazırlanırken hukuk servisindeki avukatlarımızla sürekli kontak halinde çalışıyoruz. Haberlerde kullanılan fotoğraflar temsili olup hiç kimsenin özel hayatı deşifre edilmemektedir. Sitede yer alan haberler ve röportajlar gundogumu.com'a aittir ve bu haberlere ait hiçbir bilgi tarafımızdan izin alınmadan -değiştirilerek dahi olsa - hiçbir 3.kişi/kuruluş tarafından kullanılamaz. Kullanıldığı takdirde ilgili kişi ve kurumlara karşı hukuki süreç başlatılacaktır.
Gümüşhane'yi görmek için Gümüşhane'ye gitmek şart değil! Tıklayın!

Sonraki haber : İntihar Oranlarında Patlama
Önceki haber : Kürtün Protokolü İftar Yemeğinde Buluştu

ÇOK OKUNAN HABERLER
21:28 - Gümüşhaneyi unutmam mümkün değil
20:15 - Kaptan dümene geçti
22:16 - Başkan Karagöz ikinci yarıdan umutlu
21:30 - Torul üvey evlat mı
15:17 - Hava soğuk skor sıcak (1 - 0)
10:29 - Gümüşhane belediyesinden atk su sorununa çözüm
19:55 - Sihirli değnek
21:51 - Başkan Yıldız'dan yönetim kurulu üyelerine teşekkür
20:58 - Gümüşhane Belediyesinden hummalı çalışma
21:48 - Çifte ödül
SON YORUMLANAN
Prof. Mahir Kadakal Dekan olarak atandı - Prof. Mahir Kadakal Dekan olarak atandı
mahir hocamla gurur duyuyoruz
Torul üvey evlat mı - Torul üvey evlat mı
Sayın Torullu esnaf kardeş. Siz Sayın Vekillerimizle görüşme yaptınız da mı bu fikirleri ortaya atıyorsunuz? Lütfen Sayın Vekillerimiz ile görüşün sonra Torul için açıklama yapmanız uygun olurdu.
Gümüşhaneyi unutmam mümkün değil - Gümüşhaneyi unutmam mümkün değil
Çok saygıdeğer müdürüm ferda yıldırım Gümüşhanede sizleliri hiçmi hiç unutmayacak artılarıyla eksileriylede olsa unutulması mümkün olmayan birisiniz Gümüşhaneye vermiş oldugunuz hizmetlerden dolayı çok çok teşekkürediyoruz hakkını helalet
FOTO GALERI
Yaylalar bir başka güzel
Sıcak hava Salyangozlara yaramadı
Santa Antik Kentinden Görünüm
Zigana 4. Lames şenliği



BU SİTEDE YAZILAN HABER VE KÖŞE YAZILARINDAN YAZANLAR SORUMLUDUR


Bu sitede yer alan haber, yazı ve fotoğraflar kaynak gösterilmesi halinde kullanılabilir.

Gündem | Siyaset | Ekonomi-Ticaret | Kültür-Sanat | Spor | Arşiv

Sitene Gümüşhane Haberlerini Ekle

G Ü N D O Ğ U M U  G A Z E T E S İ